Na een half jaar Engeland is de ‘Ark van Noach’ terug in Nederland

Nadat de ‘Ark van Noach’ een half jaar in Engeland aan de ketting heeft gelegen, is het drijvende museum vrijdag in de haven van Vlissingen aangekomen, zo meldt het RD.

De Verhalen Ark mocht Engeland niet eerder verlaten, omdat hij niet zeewaardig zou zijn. Volgens eigenaar Aad Peters is de ark, zoals elk drijvend object “afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij 10 meter hoge golven vaar je niet en bij 1 meter wel.”

De afgelopen tien jaar is de ark in meer dan vijftig plaatsen in verschillende landen geweest. De boot heeft altijd onder de juiste weersomstandigheden gevaren.

Inspectie
Lloyds Registers deed een onafhankelijke inspectie waar uitkwam dat de duwbak waar de ark op gebouwd is, in goede conditie is. Met de juiste weercondities zou de ark zonder problemen over de zee vervoerd moeten kunnen worden.

De Verhalen Ark is 13 meter hoog en 70 meter lang. Het drijvende museum telt vier verdiepingen. Er is “een interactieve expositie met scènes uit het Oude en Nieuwe Testament”.

De ark hoopt 10 juli weer open te gaan voor bezoekers, afhankelijk van de situatie rond Covid-19. “Wij volgen de landelijke richtlijnen en zijn in continu overleg met de plaatselijke overheid”, zo meldt de website.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen