Nathalie kreeg van God de droom om een EP uit te brengen: “Als we in actie komen, komt God in actie”

Nathalie Wind is een 23-jarige Edenaar die afgelopen maand een eigen EP heeft uitgebracht. Het uitbrengen van een album was een droom die ze in het begin van de coronatijd kreeg. “God geeft ons de verantwoordelijkheid om te doen wat Hij op ons hart legt. Ik mag de dromen uitvoeren die ik heb, zoeken naar wat ik mooi vind en de verantwoordelijkheid nemen om keuzes te maken.”

Nathalie’s reis

In haar tijd met God speelt ze vaak gitaar en zingt ze. De afgelopen jaren merkte ze dat er tijdens het spelen soms nieuwe melodieën met liedteksten ontstonden. Ze wist: “Dit zijn niet mijn woorden, dit kan ik helemaal niet.” 

Begin 2020 kreeg Nathalie het idee om een Instagramaccount aan te maken, om te delen wat ze ontving. Het account heet ‘Nathaliedjes’. “Ik wilde het delen met mensen die het echt leuk vonden, het maakte niet uit hoe veel of hoe weinig mensen dat waren.” Ook kreeg Nathalie het verlangen om een keer een nummer af te maken, in plaats van de losse stukjes die ze vaak ontving en deelde. “Het account was een stok achter de deur om nummers af te gaan schrijven: ik zag hoe mensen bemoedigd werden en het hen raakte.” 

De nummers gaan niet zomaar over ‘christelijke thema’s’; “de liedjes komen voornamelijk voort uit mijn persoonlijke processen en leven met God.” Dat maakte dat Nathalie niet direct de neiging had deze met anderen te delen. “Maar”, besefte ze, “Toen ik zag dat het anderen bemoedigde, wist ik: ik kan dit niet alleen voor mezelf houden, ik moet hier iets mee ”. Al snel kwam het idee om de nummers op een meer centrale plek neer te zetten. Zodat mensen er makkelijker bij zouden kunnen en bemoedigd kunnen raken.  

Op een gegeven moment had Nathalie vijf nummers geschreven. Ze had haar tijd ervoor apart gezet, maar was ook bereid om financieel te investeren in de droom die God in haar hart had gelegd; “God verdient het om Hem het allerbeste te geven. Ik wilde niet voor het goedkoopste of het simpelste gaan.” Met hulp van producer Jeshja van Noort, die toen op haar pad kwam, is het gelukt om de droom tot uitvoering te brengen. Op 26 mei is het release concert om te vieren dat de EP uit is en om de verhalen erachter te delen. 

“Vaak wachten christenen op Gods actie of een duidelijk woord voordat ze zelf in actie komen – omdat ze dan zeker weten dat Hij erbij is.”

“Geloof dat de zegen er al is, dan is er kracht”

Nathalie deelt een aantal lessen die ze leerde tijdens dit hele proces. “Want”, zegt ze, “vaak vragen mensen hoe ik het vind dat de EP nu online staat, maar eigenlijk vond ik de voorbereidingstijd nog veel waardevoller en specialer.”

“Vaak wachten christenen op Gods actie of een duidelijk woord voordat ze zelf in actie komen – omdat ze dan zeker weten dat Hij erbij is. Maar God is er al. De Heilige Geest woont in ons. We hoeven niet altijd passief af te wachten en te bidden ‘Oh Heer, wanneer is het de tijd?’ Als we ergens zijn, is Jezus daar ook. We zijn Gods handen en voeten op aarde. Wanneer wij in actie komen, komt God in actie!” 

De reden achter deze afwachtende houding is volgens Nathalie dat veel mensen bang zijn dat God boos wordt als ze de verkeerde kant uitgaan. “Maar God is veel genadiger dan dat. Toen ik ging werken, was ik vooraf bang dat ik Gods wil per ongeluk had genegeerd. Op de dag voor ik zou beginnen, was ik aan het aanbidden en leerde ik: We zijn een boot die vaart, die in beweging is en die bijgestuurd wordt als we de verkeerde kant opgaan. Als ik op Hem gericht blijf, gefocust ben op de verheerlijking van God in plaats van op mezelf en als ik opensta voor Zijn correctie, mag ik vertrouwen dat het goed is. Het is dan oké om een keer per ongeluk de verkeerde kant op te gaan, Hij stuurt me dan bij.”

We hebben de neiging om ons te focussen op onze roeping, iets groots, iets ongrijpbaars, hetgeen waar we uiteindelijk naar toe gaan groeien. “Maar God heeft die roeping al in ons hart gelegd! We mogen stilstaan bij de dromen die daar al verborgen liggen. Dát is onze roeping! Je mag helemaal jezelf zijn; je hoeft daarvoor niemand te worden – precies op dat punt, gewoon zoals jij bent, wil God door jou heen werken.”  

“kijk naar wat je al hebt, hoe je je vaardigheden kunt inzetten en hoe je je droom handen en voeten kunt geven.”

Hoe vind je je droom?

“Dromen kunnen random ideeën zijn. Vaak is je droom iets wat je als kind al ooit wilde doen. Je hoeft in ieder geval niet ver te zoeken; kijk naar wat je al hebt, hoe je je vaardigheden kunt inzetten en hoe je je droom handen en voeten kunt geven.”

Als je je droom eenmaal gevonden hebt, kun je ermee aan de slag. “Ga er een boek over lezen, maak een vision board, volg een cursus of ga een gesprek aan met mensen die zoiets al hebben gedaan. Dit zijn kleine stapjes die je in de juiste richting duwen.”

Via haar website, Spotify, Youtube, Instagram en Facebook kun je meer te weten komen over Nathalie en het album ‘Hij is trouw’. Tickets voor het releaseconcert op 26 mei vind je hier.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen