NOS bezoekt reformatorische school: “Er ontstaat een verkeerd beeld over ons”

De NOS bezocht de reformatorische school Jacobus Fruytier om leerlingen te vragen over hun opvatting over homoseksualiteit. Wat vinden ze ervan dat ouders van leerlingen een handtekening moeten zetten dat het huwelijk alleen voor mannen en vrouwen is? “Er ontstaat nu een verkeerd beeld over ons”, reageert een leerling.

“Ik ben bang dat christenen door de ophef over één kam worden geschoren. Er heerst een beeld dat wij heel wettisch zijn en mensen zouden afkeuren. Dat is niet wie we willen zijn”, zegt de leerling. Ze vervolgt. “Ik weet niet of ik de handtekening zou zetten. Het staat namelijk wel in de Bijbel. Maar ik denk er zelf iets genuanceerder over, vooral omdat een vriendin van mij ook uit de kast is gekomen.”

Besproken worden
Een andere dame reageert ook: “Mensen denken dat wij homo’s helemaal niet accepteren, enzo. Maar dat klopt niet. Het kan gewoon besproken worden.”

Iemand anders zegt: “Natuurlijk kan het lastig zijn om erover te praten. Dat geldt voor elke school, niet iedereen accepteert het. Op onze school wordt inderdaad onderwezen dat het huwelijk is voor een man en een vrouw. Maar als je homo bent, wordt dat wel geaccepteerd.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen