Ondanks corona stegen inkomsten in kerken in 2020

Tegen de verwachting in zagen de meeste kerken hun inkomsten toenemen afgelopen jaar. Het Reformatorisch Dagblad deed een verkenningsronde langs zes kerkgenootschappen om te kijken of de angst voor minder inkomsten ten gevolge van de crisis terecht was. De conclusie: “Via de collecten kwam er minder binnen, maar de giften maakten dat meer dan goed.”

Een andere reden zou kunnen zijn dat kerken aanspraak konden maken op steun van de overheid. Over het algemeen laten de cijfers een positief beeld zien, waarbij een toename van 10% of meer ten opzichte van 2019 geen uitzondering is. Landelijk gezien was er een stijging van ongeveer 3%.

“Men vergeet de kerk niet als het wat moeilijker wordt. Hierin mogen we eerst de zorg van de Heere, ook in materieel opzicht, opmerken.”

G. J. ten Bolscher, directeur van het Bureau voor Kerkelijke Dienstverlening van de Gereformeerde Gemeenten (GG) wijt het ook aan de loyaliteit van de achterban: “Men vergeet de kerk niet als het wat moeilijker wordt. Hierin mogen we overigens eerst de zorg van de Heere, ook in materieel opzicht, opmerken.”

Lees hier het volledige artikel van het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen