Op het landgoed van Henk-Jan is God aan het werk: “Mensen roepen op hun knieën de Heer aan”

Henk-Jan Leijendekker uit Uitwijk is makelaar van beroep, maar heeft sinds vorig jaar ook zijn landgoed opengesteld voor samenkomsten. Zowel in zijn schuur als ook in de openlucht komen er vaak honderden mensen samen. “Veel mensen zijn diep onder de indruk, ze hadden nog nooit gehoord dat je wederomgeboren moet worden.”

Terwijl Henk-Jan zeer actief evangeliseert in zijn werk als makelaar, organiseert hij ook bijzondere bijeenkomsten. Bijvoorbeeld openluchtdiensten, met soms honderden bezoekers. Vaak weer gevolgd door een doopdienst.

Indrukwekkend
Bij de openluchtdienst van afgelopen zondag waren er ook weer veel mensen die dit niet gewend zijn. “Er kwam bijvoorbeeld een vrouwelijke klant die weleens langs wilden komen. Ze vroeg vooraf: ‘Zijn er nog kledingvoorschriften?’ Ze kwam met haar dochter en allebei waren ze diep onder de indruk. Ze had nog nooit zoiets meegemaakt.”

“Er was ook een vader van een jongen die bij ons tot bekering is gekomen. Ook hij vond het indrukwekkend. ‘Nog nooit zoiets meegemaakt’, zei hij ontroerd.”

Boodschap
Henk-Jan vertelt wat er precies zo nieuw aan is. “Mensen kennen die boodschap helemaal niet, ze weten niet dat ze Jezus nodig hebben. Ze hebben geen idee dat ze opnieuw geboren moeten worden en met de Heere Jezus een heel ander leven krijgen. Maar nu beseffen ze: ‘Hij geeft rust, behoud en vrede voor je ziel.'”

“Afgelopen zondag liepen we met een gebedsteam van 15 mensen en dan zie je dat mensen gebed ontvangen. Ik bad zelf voor een man en een vrouw, die allebei aan het huilen waren. Het was hartverscheurend om hun verhaal te horen, maar het mooie is: er is hulp! We gingen samen op onze knieën in het gras om de Heere Jezus aan te roepen. Ze beleden hun zonden en aanvaardden Jezus.”

“We zijn er elke keer super dankbaar voor, maar we zijn ook nuchter. Het is oogsttijd! Jezus spreekt over ‘arbeiders in de oogst’. Hij zegt niet: ‘Bid om meer zaaiers’, nee, het gaat om oogsten. Dat oogsten kan als je fijngevoelig bent onder de leiding van de Heilige Geest.”

Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomsten.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen