Oprichter van stichting Opwekking Ben Hoekendijk (81) overleden

We ontvingen bericht dat Ben Hoekendijk, medeoprichter van Stichting Opwekking, op 1 mei jl. op 81-jarige leeftijd in zijn woonplaats Harderwijk is overleden, schrijft stichting Opwekking op haar Facebookpagina.

Ben Hoekendijk stond samen met zijn toenmalige vrouw Wiesje Hijink en zijn zwager en zus Peter en Else Vlug aan de wieg van de stichting die ontstaan is uit de ‘Ben Hoekendijk Evangelisatie Campagnes’. Vanaf 1960 begon Ben Hoekendijk met de uitgave van het blad Opwekking, dat later tevens de naam zou worden van de stichting.

Hij is ook bekend vanwege zijn evangelisatiepreken, boeken en studies waarbij de nadruk lag op het werk van de Heilige Geest. Begin jaren 70 was hij de initiator van de conferenties die aanvankelijk door een paar honderd mensen werden bezocht. Inmiddels trekt de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking jaarlijks ruim 60 duizend bezoekers.

Aanraking met God
Opwekking geeft aan dankbaar te zijn voor het leven van Ben Hoekendijk. Mede dankzij zijn leven en vanuit zijn initiatief is Nederland gezegend met een organisatie die vele mensen geleid heeft tot een ontmoeting met God en het leren kennen van de kracht van de Heilige Geest. Velen hebben een aanraking van God ervaren in hun leven. God is een God van generaties en werkt door mensen heen, ook als zij fouten maken. Wij bidden de familie Gods zegen en troost toe.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen