Oproep tot gebed voor bescherming van Oekraïense vrouwen en kinderen tegen mensenhandel

Ronald Wolthuis die samen met zijn vrouw zendeling is in Roemenië, vertrok afgelopen week naar de grens van Oekraïne. Daar helpt hij Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Samen met vrienden en andere organisaties helpt hij met zijn organisatie Phoneo meer dan 150 vluchtelingen naar opvangplekken op locaties in Roemenië. In het weekend deed Wolthuis op Facebook een oproep tot gebed voor de oorlogssituatie in Oekraïne. Hij vroeg daarbij o.a. specifiek gebed voor bescherming van Oekraïense vrouwen en kinderen.

Vooral Oekraïense vrouwen en kinderen op de vlucht voor de oorlog zijn op dit moment kwetsbaar voor mensenhandelaars. Die kunnen hen onder valse voorwendselen hulp en onderdak bieden, om hen vervolgens (seksueel) uit te buiten.

Bescherming en wijsheid
Wolthuis vraagt in zijn oproep te bidden voor bescherming en wijsheid voor de vrouwen en kinderen. “Bid voor bescherming voor de vrouwen en kinderen tegen mensenhandelaars en de wijsheid om niet zomaar met anderen mee te gaan, zonder veiligheidsprocedures”,  schrijft hij. Verder vraagt hij te bidden voor “de getraumatiseerde vluchtelingen die we opvangen en voor financiële support”.

Phoneo
In 2001 zetten Ronald en Pauline Wolthuis de stichting Phoneo op om onder zigeunergemeenschappen in het Roemeense Reghin en omliggende dorpen te werken. Ze geven inmiddels leiding aan een internationaal team waarbij dertig mensen fulltime actief zijn. Met dat team realiseren ze een breed aanbod van hulp door middel van verschillende programma’s en projecten.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen