Palestijnen redden Joodse vrouw die werd bekogeld met stenen: “Het is een wonder dat ik gered ben”

Drie Palestijnen hebben een Joodse vrouw gered die dinsdag in de buurt van Hebron met stenen werd bekogeld, meldde Ynet. De vrouw, een 36-jarige moeder van zes kinderen, reed richting Kiryat Arba toen een groep onbekende mannen haar auto aanviel en stenen naar haar gooide.

“Ik was aan het rijden en plotseling bevond ik me op de tegenovergestelde rijstrook met hevige pijn. Het bloed stroomde uit mijn hoofd”, vertelt ze. “Ik ging terug naar mijn rijstrook. Het is een wonder dat er geen andere auto was.”

Moeilijk moment
“Toen ik de auto stopte en zag dat ik bloedde, probeerde ik te ontdekken wat er was gebeurd. Op dat moment zag ik een enorme steen die mijn voet raakte… Ik begon te huilen en te schreeuwen, het was een moeilijke moment. Ook probeerde ik de politie en ambulance te bellen, maar ik had geen bereik”, vervolgt ze.

“Plotseling kwamen er drie Palestijnen aan die probeerden te helpen. Een van hen vertelde me dat hij een dokter was en stopte de bloeding bij mijn hoofd. Een ander probeerde de reddingstroepen te bellen, omdat hij een Palestijns netwerk had en bereik had in het gebied. Zo ging het tien minuten door, terwijl ik daar zat en zij bij mij bleven wachten.”

Wonder
Ze voegde eraan toe dat het eigenlijk helemaal niet mogelijk was om in dat gebied hulp in te roepen. Uiteindelijk kwam MDA (Israëlische hulpverleningsorganisatie – red.) opdagen en bracht haar naar het ziekenhuis. “Het is een wonder dat ik gered ben”, besloot ze. “Ik stierf bijna, ik kan het haast niet geloven.”

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen