PKN vraagt voorbede voor slachtoffers watersnood in Limburg

‘De protestantse kerken in Limburg zijn een toevluchtsoord voor campinggasten en hulpverleners geworden.’ Dat meldde de Protestantse Kerk afgelopen vrijdag op haar website nadat delen van Limburg waren overstroomd.

In Gulpen is de kerk op een plek gebouwd die hoger gelegen is. In het verenigingshuis naast de kerk werden de eerste dag veel campinggasten opgevangen. Die zijn nu alsnog wel naar een andere plek ondergebracht. Dat was nodig omdat het verenigingshuis niet meer bereikbaar was door aangrenzende straten die onder water waren gelopen.

TV Valkenburg meldde zaterdag dat in de katholieke kerk in Valkenburg, de ‘Oude Kerk’ deze zondag geen missen zouden worden gehouden. In het eeuwenoude gebouw was van twee kanten water naar binnen gestroomd. De kerk heeft meer dan 12 uur onder water gestaan.

“Het grondwater was niet meer te houden en heeft de tegelvloer weggeduwd. De kerkbanken stonden op houten vlonders, die dreven de kerk rond,” vertelde Frederic Lebouille van de Oude Kerk zondag aan Hart van Nederland.

Helpende hand
De Kloosterkerk, een protestantse kerk in Valkenburg staat net hoger en daar is geen water naar binnen gelopen. In die kerk kwamen veel hulpverleners en andere mensen langs om bij te komen en een kopje koffie te drinken. Ook heeft de kerk een helpende hand uitgestoken naar de leden en priester van de katholieke kerk.

De mensen die daar normaal gesproken op zondag naar een mis gaan, zijn nu welkom in de Kloosterkerk. “We gaan heel goed met elkaar om en werken samen”, laat Bernard Katerberg, medewerker van de kerk aan Hart van Nederland weten. Dat is ook hard nodig. Mensen maken heel wat mee en er is veel behoefte aan bezinning en troost, aldus Katerberg.

Watersnoodramp 1953
De Protestantse Kerk meldt op haar website dat ‘bij veel mensen de ramp herinneringen oproept aan de Watersnoodramp in 1953 in Zeeland. Overal hebben mensen last van ondergelopen kelders en in veel huizen is ook water komen te staan.’

De PKN doet een oproep aan gelovigen om voor iedereen in Limburg te bidden: ‘Uw voorbeden worden gevraagd voor Limburg’.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen