Premier Rutte na tragische aanslag op Peter R de Vries: “We bidden dat hij het overleeft”

Demissionair premier Mark Rutte reageerde dinsdagavond op de tragische aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries, die eerder deze avond plaatsvond in het centrum voor Amsterdam. “We hopen vurig en bidden dat hij het overleeft.”

Rutte reageerde op een persconferentie. “De aanslag op Peter R. de Vries vanavond in Amsterdam is schokkend en niet te bevatten. Het is een aanslag op een moedige journalist en daarmee aanslag op de vrije journalistiek. De vrije journalistiek is zo wezenlijk voor onze democratie en rechtstaat en onze samenleving. Hij was bij uitstek een vertegenwoordiger van de vrije journalistiek.”

Bidden
Op de persconferentie vertelt Rutte dat hij ook bidt voor de journalist, die vecht voor zijn leven. “Bij alles wat we wel en niet weten, en bij onze gevoelens van boosheid en verslagenheid, staat nu voorop dat onze gedachten als eerst uitgaan naar Peter R en zijn geliefden.

We hopen vurig, en we bidden dat hij deze aanslag overleeft. Dat is nu het belangrijkste. En we zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat het recht z’n beloop heeft.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen