Renske verloor in korte tijd haar huis, vader en man: “Mijn enige houvast was nog het Woord van God”

Zeven jaar geleden verloor Renske Pol in een korte tijd haar man René en ook haar vader. Ze vertelt in gesprek met pastor Ilona Paauwe van DoorBrekers hoe het Woord van God het enige was dat ze nog had – en hoe betrouwbaar dat Woord is gebleken.

Ze vertelt: “De nacht dat René zou overlijden, heb ik een ontmoeting met God gehad. Ik voelde me er absoluut niet klaar voor om hem los te laten, maar toen sprak God: ‘Het is niet mijn wil dat hij overlijdt, maar Mijn plan staat vast en het gaat door.'”

“Op dat moment wist ik dat ik hem los kon laten. Ik sprak dat ook uit naar René en vlak daarna overleed hij.”

“Op dat moment wist ik dat ik hem los kon laten. Ik sprak dat ook uit naar René en vlak daarna overleed hij. In het diepste en moeilijkste moment, was God daar.”

Geen huis
Uiteindelijk overleed ook haar vader kort erna en had Renske geen huis meer. Ze woonde bij mensen in. “Ik was alles kwijt en ik vroeg de Heer: ‘Hoe moet ik nu verder?’ Toen kreeg ik Psalm 23: ‘De Heer is mijn Herder, mij ontbreekt niets.'”

“Ik ben op dat Woord gaan staan en God heeft het vervuld.”

“Ook sprak God de tekst ‘je Maker is je man en je voorziener’. Toen wist ik dat de dingen zouden gaan veranderen. Ik ben op dat Woord gaan staan en God heeft het vervuld. Ik kreeg een huis, een man, door het vastgrijpen aan Gods woord.”

Lokale kerk
In de periode dat het moeilijk was voor Renske, besloot ze zich ook volledig te geven aan haar lokale kerk, de DoorBrekers. Ondanks de pijn die ze had, diende ze in het koffieteam, in het gebedsteam en leidde ze groepjes. “Ook al was het verleidelijk om alleen thuis te blijven zitten, besloot ik juist in die periode te dienen.”

Uiteindelijk ontmoette ze juist in de kerk haar nieuwe man, Jaap. “De vonk sprong al snel over”, zegt ze blij.

Bekijk de video om het hele verhaal van Renske te horen!

Bijzonder interview met @renske pol.Wat je ook meemaakt je leven. Gods plan en Zijn doel blijft onveranderd.

Posted by Ilona Paauwe on Sunday, June 14, 2020

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen