Evangelist Robby Dawkins doet dringende gebedsoproep voor ondergrondse kerk in Afghanistan: “Ze smeken om gebed”

De Amerikaanse evangelist, auteur en spreker Robby Dawkins deed zondag een dringende gebedsoproep voor de ondergrondse kerk in Afghanistan. In een video op Instagram zei hij: “Ik kreeg de hele nacht berichten uit allerlei plekken in Afghanistan over wat er gaande is. Mensen vroegen en smeekten om gebed voor interventie. Ze smeekten de kerk in het Westen voor hen te bidden. Ze vroegen de westerse kerk te bidden dat de Taliban zal vallen en niet zal slagen in hun plan om de christenen daar uit te roeien.”

Geëmotioneerd gaat hij verder: “Ik vraag jullie dan ook dringend te bidden voor de gelovigen in Afghanistan. Er is zoveel gaande. Om een uur vannacht zijn we plotseling al het contact met de christenen daar verloren. Ik weet niet precies wat er is gebeurd, maar als de Taliban ontdekt dat ze westerse contacten in hun telefoon hebben staan, vermoorden ze hen ter plekke. De Taliban wil alle christenen in het land uitmoorden. Hun doel is het uitroeien van christenen.”

Demonisch regime
“Op BBC hoorde ik een woordvoerder van de Taliban praten en ik kan je dit vertellen: deze mensen zitten vol leugens. De Taliban heeft geen goede plannen voor Afghanistan, maar wil alleen dood en vernietiging. Ze zeggen dat ze alleen de basis-hoofdbedekking voor vrouwen willen implementeren, maar dat is een leugen.

Wat ze willen, is verplichting van volledige bedekking van het vrouwelijke lichaam. Ook willen ze onderwijs voor vrouwen in het hele land verbieden. Dit is een demonisch regime. Hun plan is om de tweede snelst groeiende kerk ter wereld uit te roeien.

We moeten onze broeders en zusters in Afghanistan in gebed voor Gods troon brengen. Ze hebben al zoveel angst, trauma en vervolging meegemaakt. Jullie hebben er geen idee van door hoeveel ze al zijn heengegaan. In januari was ik daar nog. Mensen moesten zoveel pijn van vervolging door familie verwerken.

Bid alsjeblieft voor Afghanistan en voor de kerk daar. Op dit moment hebben we alle contact met hen verloren, maar ik verzeker jullie dat we op de een of andere manier het contact weer zullen hervatten.”

Voor de wolven
Over de rol van de Amerikaanse overheid zegt hij: “Onze regering heeft Afghanistan voor de wolven gegooid. President Biden heeft alle Amerikaanse support ingetrokken. Daarmee heeft hij de ruggengraat van Afghanistan weggehaald. Onze vorige regering had een plan dat werkte.

Mijn hart is gebroken over de manier waarop onze overheid en die van het Verenigd Koninkrijk de Afghaanse overheid en leiders daar heeft behandeld. Ze hebben hen in de steek gelaten en hen overgegeven. Er is zelfs wapentuig weggenomen dat hen had kunnen helpen stand te houden.

Zonder steun van de VS en het Verenigd Koninkrijk, zonder NAVO-steun, voelen ze zich compleet in de steek gelaten. Ik denk dat dat de reden is dat zovelen zich terugtrekken en overgeven.

Deze app ontving Robby Dawkins van een Afghaanse broeder

Het enige wat president Biden heeft gedaan, is duizend troepen sturen, onze mensen evacueren en de Afghanen alleen laten. Dit is een tragedie en daarom vraag ik jullie dringend te bidden. Bid voor de ondergrondse kerk in Afghanistan, bid dat ze sterk zullen zijn.

Enorme kracht
Ze (de Afghaanse christenen – red.) laten een enorme kracht zien. Ik kan niet uitleggen hoe gezegend ik ben als ik zie hoeveel kracht ze hebben en hoe hun hartgesteldheid is. Maar bid dat ze stand zullen blijven houden, de moed niet zullen verliezen en dat God zal overwinnen. Jezus Christus is de Heer der heren en de Koning der koningen en dit is wat we proclameren. Blijf bidden voor Afghanistan.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen