Samantha kreeg een persoonlijk teken van God: ‘Ik ben er echt voor jou’

Samantha wist altijd wel dat God bestond, maar had nog nooit persoonlijk een bevestiging gehad. Op een nacht gebeurt er iets heel bijzonders dat haar leven verandert. Ze vertelt haar getuigenis bij Xpedition Glory.

“Ik ben gelovig opgevoed op een hele fijne manier”, vertelt Samantha. “We gingen vroeger altijd naar de kerk. Op een gegeven moment ben je puber en krijg je ook andere interesses. Ik ging niet meer naar de kerk. Bidden deed ik wel altijd.

Zo is het eigenlijk mijn hele leven geweest, totdat ik tien jaar geleden heel slecht begon te slapen. Het werd alleen maar erger. Ik had alles geprobeerd en niets hielp. Ik was echt zoekende en bleef bidden, soms een aantal keer op een dag. Dan dacht ik: waarom word ik nou niet geholpen?”

Innerlijke strijd
“Ik ben eigenlijk nooit in mijn leven echt geraakt door God, maar ik wist wel dat Hij er voor mij was. Toen ben ik bij de Alpha cursus geweest waar ik meer leerde over het geloof. Alleen ik heb nooit een seintje of iets gehad, wat ik weleens bij andere christenen hoorde.

Misschien is het mijn tijd nog niet, dacht ik, of gebeurt het helemaal niet. Ik ging me er wel in verdiepen en probeerde dichterbij God te komen. Dat vond ik heel moeilijk, omdat ik mijn aardse vader altijd op afstand heb gehouden. Nu moest ik een hemelse Vader dichterbij laten komen. Dat was een innerlijke strijd.”

Wind
“Op een gegeven moment ging ik op een avond naar bed. Elke nacht ging ik uit bed en ging ik voor op het terras zitten. Dan rookte ik een sigaretje en bad ik: God, waarom kan ik niet slapen?

Deze nacht zat ik ook buiten en het was windstil. Op een gegeven moment begon het heel hard te waaien. Toen dacht ik: dat is apart. Maar het kan natuurlijk, dat er een windvlaag komt. Alleen toen was het weer windstil en kwam de wind ineens van de andere kant.

Op dat moment kreeg ik het gevoel dat God iets tegen me wilde zeggen. Aan de andere kant dacht ik: je wilt het gewoon zo graag dat je dat zelf bedenkt. Daarna ging ik naar bed en sliep heel kort. ’s Ochtends kwam ik mijn bed uit, en moest weer aan de nacht ervoor denken, terwijl ik op de bank zat.”

“Ik dacht: dit is een boodschap van god, hij wil dus dat ik me laat dopen!”

Innerlijke stem
“Ik dacht: het was toch echt alsof God iets tegen mij wilde zeggen. Zou dit dan die innerlijke stem zijn? Of zijn het wel mijn eigen gedachten? Daarna kreeg ik ineens een ingeving, dat ik Johannes 3 vanaf vers 3 moest lezen.

Van binnen moest ik een beetje lachen, want ik ken de Bijbel totaal niet. Dus ik dacht: ik pak gewoon de Bijbel en dan zie ik het wel. Wie weet. Op dat moment dacht ik nog: het zullen wel mijn eigen gedachten zijn, omdat ik het zo graag wil.”

Uit de Geest geboren
“Toen sloeg ik de Bijbel open en begon ik te lezen: ‘Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, Ik verzeker u; niemand kan het Koninkrijk van God binnengaan, tenzij hij geboren wordt uit water en Geest. De wind waait waarheen hij wil. Je hoort zijn geluid, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heen gaat. Zo is het met iedereen die uit de Geest geboren is.’

Op dat moment dacht ik echt: dit is ongelooflijk. Het is zo’n dik boek en hoeveel verzen staan er wel niet in? Eerst kwam het hele verhaal over geboren worden in water en geest. Daarna kwam pas het stukje over de wind. Ik dacht: dit is een boodschap van God, Hij wil dus dat ik me laat dopen!”

Rust
“Dat heb ik 31 januari gedaan. Als baby was ik wel gedoopt, maar dat was natuurlijk niet mijn keuze. Dat was de keuze van mijn ouders. Het dopen was heel bijzonder, je voelt zoveel liefde op dat moment. Ik ben echt ontzettend blij dat ik dat gedaan heb.

Ik wist altijd wel dat God bestond, maar dat Hij mij dat speciale gevoel heeft gegeven, van: hé, Ik ben er echt voor jou. Dat is zo bijzonder. Ik ben bij de Alpha cursus geweest en heb meer geleerd over het geloof; ik ben anders over dingen gaan denken en heb meer rust van binnen.

Ik kan dingen veel meer loslaten; nu kan ik echt wel 6 uren slapen. Ook werk ik weer, ik doe alles weer en ik ben blij. Het klinkt heel gek, maar het is gewoon top!”

Bekijk hier het getuigenis van Samantha:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen