Stadskerk Groningen opent seizoen met 50 uur van gebed en aanbidding

Een nieuw seizoen beginnen als gemeente, kun je doen door allerlei activiteiten op te starten en er enthousiast voor te gaan. Maar voorganger Arjan Zantingh van Stadskerk Groningen vertelt in een gesprek met het Nederlands Dagblad dat zijn kerk het dit jaar anders aanpakt.

De gemeente begint het nieuwe seizoen met 50 uren van gebed en aanbidding. “We willen als eerste, en boven alles, onze focus richten op de Heer van dit huis.” Hij vertelt daarbij dat het een valkuil kan zijn om in een nieuw seizoen meteen aan activiteiten te beginnen. De kerk zou daardoor terecht kunnen komen in “goedbedoeld gezwoeg”.

Afgestemd
Het verlangen van Stadskerk Groningen is om helemaal op God te zijn afgestemd. Ook willen ze tijd nemen om God te aanbidden en Hem te danken voor alles. De voorganger refereert aan Psalm 127 waar staat dat de bouwlieden tevergeefs zwoegen als de Heer het huis niet bouwt. “Wij mogen medearbeiders zijn, maar God is de bouwmeester”, zegt hij.

‘It’s Your Church’
De 50 uren van gebed en aanbidding, genaamd ‘It’s your Church’, vinden plaats van 3-5 september. In sets van 2 uren en onder leiding van verschillende bands en gebedsleiders, zal er worden gebeden voor verschillende onderwerpen. Klik hier om het hele artikel te lezen.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen