Stefan Paas oppert de kerk in ‘Ongelofelijke Podcast’ als medicijn tegen segregatie: “Je komt er allerlei soorten mensen tegen”

Theolog Stefan Paas vertelt in ‘De Ongelofelijke Podcast’ van de EO dat hij de kerk ziet als sterk middel tegen polarisatie. “Mocht je er gevoelig voor zijn, ga eens wat vaker naar de kerk. Maar dan wel een kerk waar een beetje verschillende mensen zitten.”, vertelt hij.

Hij legt uit. “Want dan moet je het met elkaar ook zien te rooien en elkaar verdragen. Het helpt mij altijd enorm, want in de kerk kom ik van alles tegen. 

Ja, als het bijvoorbeeld gaat over vaccinaties, wat vandaag een hot item is, ja in de kerk kom je mensen tegen die dat niet doen. Ik ben wel gevaccineerd en het zijn lieve broeders en zusters vaak die zich niet laten vaccineren. Mensen die zich inzetten voor hun naasten. Dat helpt mij ook om daar genuanceerder over te denken.”

Opleidingsniveau
Beatrice de Graaf, terrorisme-deskundige, beaamt het. “Er is een enorme sociaal-economische segregatie ontstaan rondom opleidingsniveau. Wat zijn nog de plekken waar je inderdaad allerlei soorten mensen tegenkomt?”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen