Stella Baars traint mensen om hun bestemming te vinden: “Ik vond het verschrikkelijk om werk te doen waar God me niet voor had geroepen”

Stella Baars deed jarenlang acquisitie-werk waar ze eigenlijk geen passie voor had. Daardoor kwam ze niet tot haar recht en zat ze bijna elke ochtend huilend op het toilet, omdat ze het niet meer trok. “Toen ben ik tot de ontdekking gekomen dat het heel belangrijk is om te weten wat Gods bestemming is voor jouw leven. Als je daarin wandelt, geeft het je energie.” Ze heeft na veel te hebben geleerd een cursus ontwikkeld, met de naam ‘Hartenjager’, om vrouwen te helpen doen waar ze voor gemaakt zijn.

Baars vertelt hoe ze vastliep in een baan die ze niet wilde doen. “Ik was afgestudeerd en kwam op een plek waar ik niet op tot mijn recht kwam. Ik deed acquisitie-werk en het paste helemaal niet bij me. Het was ook echt een mannenwereld. Bijna elke ochtend zat ik mezelf huilend toe te spreken om door te gaan. Maar ik voelde me zo rot en depressief. Het was zwaar en het paste helemaal niet bij me. In 2016 ben ik toen in een burn-out terechtgekomen.”

Negatief zelfbeeld
Stella is veel over deze periode gaan nadenken en kwam erachter dat meerdere factoren een rol speelden, waaronder ook haar zelfbeeld. “Ik had een negatief zelfbeeld en dan ben je jezelf steeds aan het bekritiseren. Die zelfkritiek werkt verlammend. Je voelt je niet goed genoeg en daardoor vind je het werk dat je aflevert ook nooit goed genoeg. Ik raakte volledig uitgeput door mijn eigen hoge eisen.”

Stella is na haar burn-out gaan onderzoeken wat ze echt leuk vindt om te doen. Ze werd ZZP’er en onderzocht bij organisaties het werkplezier onder werknemers. “Ik wist als geen ander om het niet naar je zin te hebben, dus het was een toepasselijke job. Ik hielp bedrijven om de werkkwaliteit en de marketing en communicatie te verbeteren.”

Uiteindelijk werd Stella zwanger en besloot ze daarna weer blanco te beginnen. Ze startte een profetische cursus bij de Amerikaanse profeet John Garfield. Het was erop gericht om haar ‘purpose’ te ontdekken. Ze ontdekte daar dat schrijven een onderdeel is van haar bestemming. 

Ze ging bloggen op haar eigen site ‘Stella zoekt Rust’. Ze opende haar leven, wat een enorme stap was. “Ik durfde voorheen namelijk niet eens iets persoonlijks op Facebook te zetten. Ik ging echt uit mijn comfortzone. Maar ik bouwde zo een publiek op waar ik interactie mee had.”

Profetische input
Ze ontwikkelde in die tijd ook een cursus, ook mede gebaseerd op de profetische input van Garfield, om je bestemming te kunnen ontdekken. “Daarmee vond ik ook mijn eigen purpose, want het gaf me veel voldoening en blijdschap. Als je in je roeping wandelt, heb je iets om uit je bed om te springen. Je doet iets waar je voor gemaakt bent. Dat maakt je blijer. 

Ik schudde gevoelens als ‘wat moet ik nu?’, ‘ik ben niets waard’ van me af – juist omdat ik nu voel hoe ik van waarde ben. Ik ontdekte hoe creativiteit bruist en van binnen werd ik steeds blijer. Met een duidelijke bestemming zie je stippen op de horizon.”

“Je mag jezelf accepteren en liefhebben. Je mag tekortkomen”


De cursus van Garfield hielp Stella sterk, vertelt ze. “Hij noemde wat er mis is gegaan in mijn verleden en hoe ik me een wees voelde. Ik ben daardoor bang geworden om echt stappen te zetten. 

Tekortkomingen
De knop ging om door te erkennen dat de tekortkomingen niet alleen aan mij lagen. Ik ben inderdaad eenzaam geweest en dat hielp ook om een stap naar het licht te zetten. Ik ben opener geworden en ook milder wanneer ik fouten maak. Je mag jezelf accepteren en liefhebben. Je mag tekortkomen.

Daarnaast heb ik geleerd om de negatieve stemmen in Jezus’ naam weg te sturen. Dat leerde ik bij bijvoorbeeld tijdens de Vrij Zijn-conferenties en pastorale trajecten. Ik ben toen de demonische wereld gaan ontdekken en hoe je die als christen kunt ontkrachten.”

Bestemming vinden
Haar ervaringen en kennis heeft Stella gebundeld in een krachtige cursus, waarbij ze samen met de Heilige Geest mensen leert om hun bestemming te vinden. “Een stuk zelfonderzoek is de basis; je identiteit met God (her)ontdekken – Zijn waarheid over je leven leren aantrekken, kijken naar waar je goed in bent, wat je tegenhoudt of waar je moeite mee hebt, je zelfbeeld verbeteren en je visie en droom scherp maken, met als resultaat, na 8 weken een zeer concreet plan waarbij de eerste stappen richting de droom al zijn gezet. Dit kan zijn het starten van een website, een inschrijving bij de KvK tot het aangaan van nieuwe relaties voor het realiseren van je droom.”

“Alles wat we in de cursus doen, doen we vanuit gebed. Het is een organisch traject waarbij je duidelijke handvatten krijgt, maar waarbij we ook gaan luisteren naar de Heilige Geest. God heeft me ook de gave gegeven om bij mensen de vinger op de zere plek te leggen, op liefdevolle wijze. Bijvoorbeeld door een woord van kennis. Het is heel bijzonder dat God me heeft geholpen om vanuit passie in mijn bestemming te wandelen.”

Klik hier voor meer informatie over de cursus van Stella.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen