Stella overwon 7 depressies en helpt nu blij vrouwen met het vinden van hun purpose

Maandag was het Blue Monday. De meest depressieve dag van het jaar. De feestdagen zijn ruimschoots voorbij en de zomer lijkt nog mijlenver. Weinig om naar uit te kijken.

Eén op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een depressie. Oorzaken zijn erfelijke aanleg, sociale omgevingsfactoren of een chemische disbalans in de hersenen. 

Stella kreeg rond haar 15e voor het eerst te maken met flinke angsten. En nu, zo’n 20 jaar, en 7 depressies later, blogt zij hierover op haar platform stellazoektrust.nl. Een platform met verhalen en tips om je mentaal fitter te gaan voelen.

Stella: ‘Ik heb wel eens doodsgedachten gehad. Je voelt je dan zo slecht, je wil alleen maar een uitvlucht. En dan lijkt zo’n gedachte de enige uitweg.’ Gelukkig had ze nooit écht de wil om haar leven te beëindigen, daarvoor was het leven te kostbaar, vindt ze. Maar: ‘Een depressie kan je echt heel diep raken, en je omgeving ook’. 

Hoe kwam ze dan uit die depressie? ‘Ik ben gaan leren over m’n gedachtengang. Ik kwam regelmatig bij de psycholoog en later bij een coach. Die hebben mij geholpen mijn denkwijze in kaart te brengen, deze aan te passen, en ik heb trauma’s verwerkt aan de hand van EMDR. Dat kan ik echt iedereen aanraden.’

Purpose
Vandaag de dag blijft Stella gevoelig voor negatieve stemmingen. Ze heeft er aanleg voor. Hoe blijf je dan mentaal gezond? ‘Ik heb natuurlijk mijn blog, en ik heb mijn purpose gevonden; ik doe nu waarvoor ik gemaakt ben. En dat is vrouwen helpen hún purpose te vinden én te gaan doen met de online cursus Hartenjager, die ik zelf heb ontwikkeld. Dat geeft mij de energie om elke dag weer op te staan.’ En geeft ze aan: ‘twee keer per week sporten, minimaal een half uur per dag naar buiten en vitamine D slikken helpen ook.

Meer informatie over de blogs en de cursus: https://www.stellazoektrust.nl/hartenjager-online-cursus-doen-waarvoor-je-gemaakt-bent/

Meer informatie over EMDR: https://www.emdr.nl/

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen