Studenten die in zesdaagse schepping geloven, vinden Bijbel betrouwbaarder dan studenten die niet in recente schepping geloven

Het christelijke tijdschrift Weet Magazine meldt dat christelijke jongeren die in de zesdaagse schepping geloven, vaker overtuigd zijn van de betrouwbaarheid van de Bijbel dan jongeren die niet in een recente schepping geloven. Stichting Apologica nam met het initiatief Geloofsverdediging.nl een enquête af onder 289 jongeren die lid zijn van christelijke studentenverenigingen. Daarin stond onder andere de stelling: ‘De Bijbel is Gods Woord en daarom te vertrouwen’. Dat meldt het RD.

76 procent van de jongeren die in de zesdaagse schepping geloven waren het met de stelling eens. Van de jongeren die niet in een recente schepping geloven, was maar 32 procent het daarmee eens. Een andere vraag in de enquête was waar studenten over twijfelen. Wel 43 procent van hen gaf als antwoord de psychologische verklaarbaarheid van het geloof.

Andere twijfels lagen o.a. bij het lijden in de wereld (34 procent), wetenschap (24 procent) en miljoenen jaren (21 procent). Ook de evolutietheorie heeft bij veel jongeren twijfel gezaaid. 18 procent van de studenten gaf dat als reden voor twijfel.

Wat ook uit de enquête bleek, is dat meer dan 50 procent van de studenten vindt dat er niet genoeg aandacht voor moeilijke vragen over het geloof was bij hun opvoeding.

Lees hier het volledige artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen