Te vroeg geboren baby overleeft op wonderbaarlijke wijze – verbreekt Guinness wereldrecord

Een te vroeg geboren baby van 132 dagen die nul procent overlevingskans had, leeft op wonderbaarlijke wijze en wordt nu door Guinness World Records erkend als de jongste geboren baby die het heeft overleefd.

Te vroeg geboren wonderbaby
Michelle “Chelly” Butler bracht haar tweeling op 4 juli 2020 voortijdig ter wereld. Ze werden geboren na een zwangerschap van 21 weken en  één dag, volgens Faithwire. Baby Curtis woog minder dan een pond, en zijn tweelingzus, C’Asya, stierf een dag na hun geboorte.

Volgens artsen had de baby minder dan één procent kans om te overleven. Dat is de reden waarom, nadat de kleine baby het had overleefd, ze ongelooflijk verbijsterd waren. Dr. Colm Travers, een assistent-professor aan de Universiteit van Alabama in Birmingham, onthulde aan Guinness World Records dat dit de eerste keer was dat een baby in deze situatie het had overleefd.

“Overleven op deze zwangerschapsduur is nog nooit eerder voorgekomen”, vertelde hij aan Guinness World Records. “Dus voordat Curtis werd geboren, zou zijn overlevingskans veel minder dan één procent zijn geweest.”

De wetenschap getart
“Curtis trotseerde alle wetenschappelijke kansen”, vertelde de arts aan UAB News. “Zwangerschapsduur en geboortegewicht zijn twee belangrijke voorspellers van de overleving van een premature baby.

Andere factoren zijn onder meer als de baby van het vrouwelijk geslacht is, een enkele geboorte. En of de moeder vóór de geboorte steroïden heeft gekregen die helpen bij de ontwikkeling van de longen. Curtis voldeed aan geen van deze criteria.”

Verder meldde The Associated Press dat de baby 275 dagen in het ziekenhuis doorbracht. Ook had hij veel zorg nodig. Hij moest bijvoorbeeld leren eten, had kunstmatig zuurstof nodig en werd gevoed met een sonde. Artsen waren er onzeker over of hij zou blijven leven.

Maar baby Curtis trotseerde alle wetenschappelijke kansen en overleefde verbazingwekkend genoeg. Zijn overleving wordt als een wonder beschouwd, aangezien hij nu een gezonde baby is. Daarom brak hij het Guinness record en wordt hij nu beschouwd als “ ’s werelds meest premature baby die heeft overleefd”. Prijs God voor het wonder! Elke baby verdient het om te leven.

Lees hier het originele artikel.

Bekijk hier een video over baby Curtis van Guinness World Records:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen