Tijs van den Brink licht abortusdebat toe: ‘Je zou denken, hier is mee te leven’

In een recente blog van de Evangelische Omroep licht journalist Tijs van den Brink het abortusdebat in Amerika toe. Eerder presenteerde hij het programma God, Jesus, Trump! en heeft een grote interesse in Amerika. Den Brink schrijft dat met de uitgelekte concept-uitspraak toch te leven zou moeten zijn. Maar dat er waarschijnlijk nog veel onrust in Amerika te verwachten is.

Van den Brink: ”Abortus is in alle staten in principe legaal, omdat vrouwen recht hebben op privacy (lees: zelfbeschikking), zei het Hooggerechtshof in 1973. Republikeinen hebben die uitspraak nooit geaccepteerd en hebben er jarenlang alles aan gedaan om hem terug te draaien.”

Nu lijkt dat dus succesvol. In principe zou dat betekenen dat elke staat zelf mag bepalen wat de abortuswetgeving wordt. Van den Brink: ”Je zou denken: daar is mee te leven.” Hij maakt een vergelijking met Europa, hoe hier verschillende landen een verschillende wet hebben. Toch voorspelt hij dat het laatste woord nog niet is gezegd en dat de emoties in Amerika maar ook in de rest van de wereld, hoog zullen oplopen.

Lees hier de hele blog.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen