Twintig ‘dappere strijders’ deelden evangelie in straten van Alkmaar; tien getuigenissen op een rij

Twintig mensen nam evangelist Ferry van der Marel zondag mee op straat in Alkmaar om het evangelie te delen en voor genezing te bidden. Dit na een samenkomst waar hij over genezing en de autoriteit van de gelovige had gesproken. Op Facebook deelt hij een aantal mooie getuigenissen.

1. Beenlengteverschil genezen
“Twee jongens waren nieuwsgierig om te weten of ze beenlengteverschil hadden. Bij een bleek dat zo te zijn. Nadat we in Jezus’ Naam genezing uitspraken, kregen zijn benen weer netjes dezelfde lengte.

De andere jongen vertelde af en toe last van zijn rug te hebben. We legden hem de handen op en spraken genezing uit in de machtige naam van Jezus. Helaas stonden ze niet open voor het evangelie. Wel namen ze beiden een evangelisatieboekje in ontvangst.”

2. Oproep tot bekering
“Een broeder van ons had een heel goed gesprek met een jongeman die erg open stond. Onze broeder was tien jaar geleden op zijn 30e tot geloof gekomen en vroeg hoe oud de jongeman was.

Hij bleek ook 30 jaar te zijn. Hoewel hij erg open stond wilde hij helaas nog niet direct een keuze maken. We adviseerden hem zich verder in het evangelie te verdiepen en God aan te roepen.”

3. Evangelie gezaaid en gebed voor genezing prostaatkanker
“Aan het einde van de middag begon het hard te regenen. We schuilden onder een afdakje in de hoop dat het snel weer droog zou worden. Helaas gebeurde dit niet.

Toen zagen we ineens op het raam staan dat de winkel vanwege de vakantie gesloten was. Dit bracht ons op het idee om de banner en stoel voor de winkel neer te zetten. Hierop volgde een paar hele mooie ontmoetingen.

Zo kwam er een man van 87 jaar bij ons schuilen. We vroegen of de man ergens in geloofde. Hij vertelde Hervormd te zijn opgegroeid en gaf geld aan de kerk, omdat dat hard nodig was. Maar hij zei dat hij niet gelovig was. Daarbij had hij het over alle ellende die in de wereld is.

We vertelden hem dat mensen dit zelf doen en dat God de mens door Zijn Zoon Jezus wil vergeven en verlossen. Zo kunnen mensen van binnenuit veranderd worden. Dit vond hij mooi.

We legden het evangelie verder uit en stelden aan hem de keuze, maar daar was hij nog niet klaar voor. We adviseerden hem niet te lang te wachten, omdat iedere dag de laatste kan zijn.

De man vertelde ook nog wat lichamelijke kwalen te hebben, waaronder prostaatkanker. Hij had er nauwelijks last van, maar we mochten voor hem bidden. We legden hem de handen op en spraken leven en genezing uit. De man nam een boekje in ontvangst en vervolgde zijn weg.”

4. Bij verkeersongeluk ter plekke gebeden voor genezing
“Er gebeurde een verkeersongeluk voor onze neus en we snelden er naartoe om te helpen. Er waren twee jonge mensen bij betrokken. We vroegen of we een ambulance moesten bellen, maar dit wilden ze niet. Het been van de ene jongen lag open en hij was erg duizelig.

We hielpen hem op een stoel en begonnen voor hem te bidden. De jongen kreeg het warm en voelde zich direct een stuk beter. Wie zijn jullie? Vroeg hij. We vertelden hen het goede nieuws totdat ze opgehaald werden.”

5. Gebed voor man en vriendin die ruzie hadden
“In een gesprek met een man vertelde hij in Jezus te geloven, maar toch te twijfelen. We stelden voor om met ons mee te lopen om een ijsje te halen en dit vond hij een goed idee. De man zei dat hij ruzie met zijn vriendin had.

We hadden een goed gesprek met hem en mochten voor hem bidden. Toen kwamen we ineens zijn vriendin tegen. Met haar kwamen we eveneens in gesprek en ook voor haar mochten we bidden.”

6. Waar het echt om gaat
“Twee jongens liepen een kerkgebouw uit. We vroegen wat ze in de kerk gevonden hadden. Hierna konden we met hen delen waar het echt om gaat. Ze openden beiden hun hart voor de Here Jezus en baden een gebed met ons.”

7. Open harten voor Jezus
“In een heel goed gesprek met twee meiden gebeurde hetzelfde: Ook zij openden hun hart voor de Here Jezus en baden een gebed met ons.”

8. Gebed voor genezing doofheid
“Een jongedame was slechthorend geboren en hoorde maar voor zo’n 20%. Ze stond open voor gebed.  We legden onze handen op haar oren en spraken genezing en bevrijding uit in de Naam van Jezus.

Toen haar vriend eraan kwam, dachten we dat hij hier niet van gediend was en haar weg zou halen. Hij vond het echter prima en stond zelf ook open voor het goede nieuws.

We kregen een woord van kennis dat hij last van zijn schouder had en zeiden dit tegen hem. Hij was stomverbaasd en vroeg: ‘Hoe weten jullie dat?’ Daarop legden we hem uit dat we een levende God dienen Die spreekt. Beiden vonden ze dat erg bijzonder.

We gaven hen een kaartje mee met de gegevens van de gemeente. Ook nodigden we hen uit om een keer wat te komen drinken of naar een samenkomst te komen.”

9. Gebed voor transgender
“Een man liep in vrouwenkleren. Hij vertelde ons in transitie te zijn. We hadden een goed gesprek en mochten bidden dat hij een openbaring zou krijgen van hoe God hem ziet.”

10. Goed gesprek met hippiemeiden
“Twee meiden waren gekleed in hippiekleren. Een zus van ons, die vroeger kleuterjuf geweest was, vertelde hen over een liedje genaamd: Jezus houdt van alle hippe hippies. Hierna zong ze het. Dit vonden de meiden erg leuk. Hierna volgde een mooie gesprek.”

Ferry besluit: “We hadden nog vele mooie ontmoetingen en mochten nog voor een aantal mensen bidden. God is goed!!!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen