Kerken mogen vanaf 1 juli weer samenkomen met 100 personen

Het kabinet maakte woensdag bekend dat kerken vanaf 1 juli weer mogen samenkomen, als ze een maximum aanhouden van honderd personen. Deze verruiming geldt ook voor cafés, restaurants, bioscopen en culturele instellingen.

Voorwaarde is wel dat mensen 1,5 meter afstand houden van elkaar. De maatregel zorgt voor opluchting onder veel kerkleiders.

Op dit moment zijn is door het land heen ook een substantiële groep kerken die doorgegaan zijn met het houden van diensten. Revive maakte hier vorige maand een portret over. Op dit moment geldt een maximum van 30 personen.

Toenemende vraag
Bij het vorderen van de lockdown, en het dalen van het aantal coronadoden, ontstond er afgelopen weken een toenemende vraag bij kerken en bedieningen om weer fysieke diensten te houden. Apostel Jarno van Dijk merkte dit ook, meldt hij op Facebook.

“We merken overal een enorm verlangen bij mensen om samen te komen. Een gezond, bijbels en Goddelijk verlangen. Samenkomen om Jezus te verhogen, bemoedigd, en bekrachtigd worden en te genieten van Gods aanwezigheid.”

“Als team van Kingdom Culture Ministries hebben we besloten om van de vrijheid die de overheid geeft, binnen de richtlijnen van het RIVM, gebruik te maken. Het is namelijk toegestaan voor samenkomsten van religieuze aard om samen te komen met max. 30 personen en 1,5 meter afstand in acht te nemen.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen