‘Het zindert in Groningen’, vanavond live gebed en aanbidding met het Presence Choir op de Vismarkt in Groningen

‘Het zindert in Groningen’, zegt Thomas Bos, leider van het gebedsnetwerk in Groningen, vooruitblikkend op de gebed en aanbiddingavond van stichting Presence. Het vindt vanavond om 18:30 uur plaats op de Vismarkt in Groningen. “We geloven dat het echt het juiste moment is dat het nu gebeurt.”

“We hebben veel gebeden in Groningen voor opwekking. We hebben nachten van gebed gehad en veel mensen gemobiliseerd om te bidden. In 2020 verwachtten we een grote doorbraak van God. Maar toen kwam corona. Bij sommigen zorgde dat voor teleurstelling, maar bij anderen is het geloof juist ook verdiept. Alle programma’s en structuren vielen weg. Dan komt het erop aan: ‘Wie ben ik zelf?'”

Juist in deze tijd, is de animo voor de gebedsbijeenkomst vanavond groot. “Ja, het zindert in Groningen. Mensen zeggen altijd: ‘Er gaat niets boven Groningen’, maar wij zeggen: ‘Jezus gaat boven Groningen.’ Dat is wat we ervaren.”

De Presence-bijeenkomst is voor Bos een opmaat naar een groot Kerst-event op de Vismarkt, dat op 19 december plaatsvindt. Hij ziet dat er ‘in de Geest iets opengaat.’

“Vanavond zijn we niet alleen op christenen gericht, maar ook op de vraag: hoe kunnen we de politiek zegenen en het land zegenen, en de boeren? Hoe kunnen we in gebed achter hen gaan staan.”

Tegenwoordigheid
De aanmeldingen zijn hoog en er komen ook tientallen mensen speciaal om te evangeliseren. Velen van hen hebben dat al eerder gedaan. “Het is mooi dat wanneer je God aanbidt op straat, dat de tegenwoordigheid van God er dan ook is en mensen vanzelf geraakt worden. Vanuit Amsterdam hoorde je ook hoe omstanders huilden en geraakt werden. Dan kunnen we die mensen vervolgens introduceren aan Jezus.”

De Stadskerk uit Groningen is al helemaal ‘opgewarmd’, nadat ze een paar weken terug 50 uur van gebed en aanbidding georganiseerd hadden. Op sommige momenten waren er duizend mensen. Tevens was het ook in de nachten druk. “God is aan het werk.”

Livestream
Net als afgelopen donderdag zal de avond weer live uitgezonden worden. Ook zal er een grote groep Groningse bidders en aanbidders aanwezig zijn. De avond begint om 18.30 uur. Toegang is voor iedereen vrij en het is niet nodig om je aan te melden. Welkom!

Kun je er niet bij zijn? Kijk dan live op www.youtube.com/presencenl of bekijk de avond later terug.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen