Vervolging Chinese kerk gaat onverbiddelijk door

De kerk in China wordt al jarenlang vervolgd, maar in de afgelopen twee jaar heeft dit een andere wending gekregen. De Chinese overheid is kerken aan het veranderen in centra van waaruit ze hun communistische gedachtengoed promoten, zo meldt CBN News. Het doel, christenen veranderen in goede partijleden voor de communistische partij, hopen ze op deze manier sneller te verwezenlijken.

De overheid doet er alles aan om hun communistische dogma’s het volk op te leggen en deze ‘burgerlijke oefencentra’ zijn daarin een belangrijk middel. Het opzetten van deze centra gebeurt over het algemeen in kerken en andere religieuze gebouwen. Afgelopen maand bijvoorbeeld, is er rond de $75.000 uitgegeven door de overheid om de eerste verdieping van de ‘Three-Self Church’ om te bouwen tot een promotiecentrum voor de communistische partij en haar leiders. Volgens de voorganger van deze kerk staan zij machteloos om hier tegenstand aan te kunnen bieden.

Het blijft hier echter niet bij, de voorganger werd gedwongen om ook verhalen van Mao Zedong, grondlegger van de Volksrepubliek China, in zijn preek te verwerken. Mocht de voorganger dit weigeren, dan loopt hij gevaar het kerkgebouw te verliezen. Ook het weigeren van het tentoonstellen van de communistische propaganda in de kerk kan resulteren in het sluiten van de kerk en zelfs het verbieden van hun samenkomsten.

China is de huidige nummer 23 op de Ranglijst van Christenvervolging, zo valt te zien in het jaarlijkse onderzoek van Open Doors naar christenvervolging wereldwijd.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen