Vicepresident Mike Pence bezoekt zwarte kerkleiders: “Kerk belangrijke plek om één te worden”

Terwijl Democratische politici en media in Amerika de moord op George Floyd in de schoenen van president Trump schuiven – en er op z’n minst van verdacht worden om deze situatie te gebruiken voor eigen politiek gewin – besloot vicepresident Mike Pence juist op bezoek te gaan bij zwarte kerkleiders in de staat Maryland. Dat meldt Christian Today.

De Amerikaanse vice-president ging vrijdag naar een kerk in Maryland, waar hij een groep zwarte voorgangers ontmoette. Pence zei daar dat de kerk een goede plek is om het ​​gesprek te beginnen over het helen van de raciale kloof in Amerika.

“Mijn gebed is dat wij als natie oren hebben om te horen – om naar elkaar te luisteren en harten te openen”, zei Pence. “Ik ben echt hier om te luisteren.”

“Mijn gebed is dat wij als natie oren hebben om te horen – om naar elkaar te luisteren en harten te openen.”

Hij werd vergezeld door bisschop Harry Jackson, senior pastoor van Hope Christian Church in Beltsville, waar de sessie plaatsvond. De bisschop noemde de dood van Floyd ‘bijna profetisch en symbolisch voor een tijd en seizoen waarin die verandering moest komen’.

“Zwarten en blanken kwamen samen om de burgerrechtenbeweging aan te spreken, en we vonden daarin een momentum. Ik denk dat we die in deze tijd ook zullen krijgen”, zei hij.

Genezen
Pence zei dat de regering zich nu richt op “hoe Amerika nu te genezen”, en voegde eraan toe dat de kerk een rol speelt in het proces.

“Er is na de tragische dood van George Floyd geen betere plaats om een ​​gesprek te beginnen, dan in de kerk”, zei hij. “De plek waar God aanbeden wordt”, zei hij. “Het is de bron van de kracht van onze natie, het is de bron van onze nationale eenheid. Alleen God brengt ons dichterbij elkaar.”

“Er is na de tragische dood van George Floyd geen betere plaats om een ​​gesprek te beginnen, dan in de kerk.”

Pence zei dat de beelden van de dood van Floyd, die viraal gingen, ‘het geweten’ van Amerika heeft geschokt en dat er werk moet worden gedaan om de ‘belemmeringen voor kansen’ die veel Afro-Amerikanen op achterstand brengen, te doorbreken.

“We tolereren geen geweld tegen een individu in dit land. We hebben geen tolerantie voor politiegeweld, en ook niet voor rellen op straat of voor plunderingen en vernietiging van eigendommen. Ook tolereren we geen geweld tegen onschuldige levens, zoals die van wetshandhavers”, zei hij.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen