[Video] Demonen uitdrijven, hoe doe je dat in de praktijk?

In 2020, ongeveer parallel aan de uitbraak van Covid-19, raakten Rik Ouwendijk en Arnoud Troost enthousiast over het uitdrijven van demonen. Ze ontdekten dat het niet zo ingewikkeld is als dat ze altijd dachten. “Terwijl de vruchten ervan heel groot zijn, je ziet mensenlevens voor je ogen veranderen.” In een serie video’s vertellen ze hoe ze met uitdrijven begonnen en hoe ze met House of Miracles opzetten.

Rik en Arnoud wilden allebei radicaal leven voor Jezus en volgden onderwijs over autoriteit van Jezus in de geloven, onder andere van Tom de Wal van Frontrunners Ministries. Dat veranderde hun leven.

Rik: “Ik kom zelf uit de pinkstergemeente, maar de kracht van God was daar weinig zichtbaar. Toen ik met dit onderwijs in aanraking kwam, vroeg ik me af: ‘Waarom zie ik het niet gebeuren?’ Jezus dreef demonen uit en genas de zieken – en als volgelingen van Jezus is het ook normaal om zo te leven.

Als je tegen God zegt: ‘Wij zijn beschikbaar om dit te doen’, dan gaat de Heilige Geest openbaring geven.”

Arnoud en Rik kregen toen ook gebroken mensen op hun pad die bevrijding nodig had. Al doende, en door het kijken van veel video’s, gingen ze erin groeien. Ze leerden wat wel en niet krachtig onderwijs voor hen was. “Het is vooral belangrijk als het simpel onderwijs was. Jezus heeft namelijk alle macht in de hemel en op de aarde. De enige ruimte die de duivel heeft is de ruimte die je hem geeft. Ga niet focussen op allemaal namen van demonen of verschillende vloeken. Nee, Jezus dreef met een enkel woord uit.”

Autoriteit
Arnoud: “Je krijgt een openbaring over autoriteit en dat maakte ons enthousiast. Ons enthousiasme was vergelijkbaar met die van de discipelen. Het vuurt je aan, je wordt in de fik gezet. Het draait bij ons niet allemaal om demonen, maar we willen het koninkrijk van God zien.

Toen de kerken uiteindelijk sloten en mensen niet meer samen konden komen, besloten we om een huisgemeente te starten. Dat explodeerde al snel. Veel mensen kwamen tot geloof, werden gedoopt, werden vrijgezet.

We zeggen ook bij het dopen tegen de mensen: wat wil je achterlaten in het water? Het mooie is dat mensen er getuige van zijn dat het ook echt gebeurt. Demonen, depressie, stofwisselingsziektes, het wordt gewoon afgebroken.”

Bekijk hier het hele verhaal van Arnoud en Rik:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen