Waarom we Jezus’ woorden nooit kunnen scheiden van het intiem zijn met Hem

In de onderstaande video geeft Eric Gilmour onderwijs uit Hooglied 5 vers 13 en 14 en de enorme impact die dit heeft op onze levens. Hij begint in Hooglied 5:13: ‘Zijn wangen zijn als balsemtuinen, die overheerlijk geuren.’

“Wat is hier het idee van? Namelijk dat je de overheerlijke geur van Hem alleen kunt ruiken, als je van aangezicht tot aangezicht met Hem bent.”

Lippen
A.W. Tozer zei: ‘Zijn woorden zijn zoet en hetzelfde geldt voor alles wat met de Geliefde te maken heeft.’ Vers 13 van Hooglied 5 zegt ook: ‘Zijn lippen zijn als leliën.’ Wist je dat er heel veel verschillende soorten leliën zijn? Hetzelfde geldt ook voor Jezus’ woorden: ‘Hij spreekt op zoveel verschillende manieren.'”

“Als je alleen met het Woord bezig bent, zonder je op Zijn lippen te richten, dan wordt het zoals bij de FarizeEën; droge kennis.”

“In dit vers worden de woorden van de Heer verbonden aan de lippen van de Heer. Je kunt die twee niet scheiden, zijn lippen staan voor intimiteit. Als je alleen met het Woord bezig bent, zonder je op Zijn lippen te richten, dan wordt het zoals bij de Farizeeën; droge kennis.”

“Als het niet Gods lippen zijn die tot je spreken, dan gaat het niet leven. Je kunt op de hoogte zijn van wat God heeft gezegd, maar niet weten wat God aan het zeggen is.”

“Ik kan een preek houden met veel kennis die ik heb opgebouwd, maar leeft het dan ook?”

Leven
Hij legt het uit. “Ik kan een preek houden met veel kennis die ik heb opgebouwd, maar leeft het dan ook? Ik geloof dat je altijd het woord moet brengen vanuit Christus. Dat gaat niet buiten de kennis om, maar de kennis die je spreekt is dan door Christus heengegaan. Alles wat door zijn Persoon gaat, komt tot leven.”

In vers 14 staat: Zijn handen zijn als gouden ringen, ingezet met turkoois. Zijn buik is als blinkend ivoor, bedekt met saffieren.

“Alleen wat Zijn handen in jouw leven doen, brengt Hem de glorie.”

“Zijn handen representeren de glorie van God. Alleen wat Zijn handen in jouw leven doen, brengt Hem de glorie. Arthur Bird zei: ‘Als God het halve werk doet, dan is Hij de halve glorie waard. Maar als Hij al het werk doet, dan verdient Hij álle glorie. Zijn handen zijn van goud, alle glorie behoort Hem toe.'”

“Alles wat Hem blij maakt, is alles wat Hij zelf doet. Als wij ons overgeven, dan doet Hij het werk door ons heen. Alleen wat Hij doet in ons, brengt Hem eer. Hij beloont jou voor de dingen die Hijzelf door jou heen doet.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen