Worship Collective wil met hongerige gelovigen ‘authentiek en recht voor Jezus staan’: “In je eentje geloven kan niet meer”

Onder leiding van aanbiddingsleider Julian Goedhart startte Worship Collective in 2017. De setting is bijzonder: alle aanbidders, zowel met als zonder microfoon, staan naar het midden gericht. Gericht op Jezus. “Het is een uiting dat niemand belangrijk is, behalve Jezus.” Afgelopen zondag waren er 280 bezoekers.

Toen Worship Collective dit oppakte, gebeurde er iets bijzonders. Een geldschieter doneerde bijna 10.000 euro, waaruit de stichting officeel ontstond. Daarop ontstonden er aanbiddingsavonden die niet de plek van de kerk innamen, maar een aanvulling daarop waren. “We hebben meer tijd om echt Gods hart te zoeken.”

De bijeenkomsten kunnen doorgang vinden zonder QR-code, omdat deze evenementen onder religieuze samenkomsten vallen.

Julian blikt terug op zondagavond. “Dat was écht een geweldige tijd. We kwamen om terug te gaan naar de eerste liefde met God en om in eenvoud en authenticiteit recht voor Jezus te staan.

Stilte
Er was geen agenda, behalve een setlist. Toen we begonnen, was iedereen in verwachting voor het eerste lied. Maar het bleef stil. Reida van Dieren, die de aanbidding deed, kreeg vooraf al een woord: ‘Durf in stilte te wachten bij God’. Maar zonder muziek ging de hele zaal mee en mensen ervoeren Gods liefde zo sterk. Later hoorden we zelfs van mensen die engelen hebben gezien om de plek te beschermen. Misschien wel omdat het die avond Halloween was.

“Yosheva, een van onze teamleden, had op haar hart om te spreken over de namen in ons leven die door mensen op ons zijn geplakt. Bijvoorbeeld: ‘Je bent niet goed genoeg’, ‘je bent niet waardig’, terwijl Jezus zegt dat je wel waardevol bent. Uiteindelijk zorgde dit woord ervoor dat zes mensen naar voren kwamen om hun getuigenis te delen.”

Zijn deze meetings van Worship Collective nog wel vergelijkbaar met de tijd voor corona? Goedhart vertelt. “Met je natuurlijke ogen kun je zeggen dat het hetzelfde is, maar ik voel dat alles nu intenser wordt beleefd. Mijn ogen zijn weer geopend voor de kracht van het samenkomen en elkaar de handen opleggen. Het is bedacht door God dat het lichaam bij elkaar is. God heeft het zo gemaakt dat Hij werkt door de gemeente heen.”

Bewuste keuze
Juist dat merk je op deze avonden ook, zegt hij. “Er zijn ook mensen die in deze coronatijd negatief staan tegenover deze bijeenkomsten. Des te meer hebben de mensen die wél komen, dus een hele duidelijke en bewuste keuze gemaakt om te komen. Dat maakt saamhorig.”

“Het allerbelangrijkste dat ik zou willen zeggen in deze tijd: je kunt niet geloven in je eentje, zoek elkaar op! Je hebt elkaar nodig. Ik heb God echt zien spreken door Zijn lichaam heen.”

De volgende samenkomst van Worship Collective staat gepland op 28 november. Klik hier voor meer informatie.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen