YouTube komt met nieuwe policy: gebed tegen Covid-19 nu verboden

YouTube heeft haar regelementen flink aangescherpt rondom Covid-19. In de strijd tegen zogenaamde ‘misinformatie’, gelden er nu scherpe regels. Als je bijvoorbeeld in een video zegt dat er een verband is tussen Covid en 5G, of dat mondkapjes slecht zijn voor de gezondheid, wordt het offline gehaald. Zie hier de nieuwe policy.

Maar ze gaan nog een stapje verder; ook gebed tegen Covid-19 wordt aan banden gelegd. Letterlijk in de policy staat dat het volgende verboden wordt:

“Content that encourages the use of home remedies, prayer, or rituals in place of medical treatment such as  consulting a doctor or going to the hospital.”

In Amerika en andere delen van de wereld klinkt veel verontwaardiging. Influencer Amanda Ensing laat een boodschap achter op instagram.

“Dit is zeer alarmerend. Als je bidt voor genezing van Covid, dan word je offline gehaald. Terwijl het hele punt van gebed is dat met God alles mogelijk is. Hij kan Covid-19 genezen. Ben je wakker? We kunnen dit als christenen niet accepteren.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen