Zestig jongeren gaan aanbiddend 2022 in: “We zijn graag bij Papa God”

In 2019 kregen Jelmer en zijn vriend Elioth het idee om op Oudejaarsavond een avond te organiseren waarbij ze goed het nieuwe jaar in gingen. Afgelopen Oud en Nieuw organiseerden ze dit voor de derde keer, onder de naam ‘Jesus 22’. “Veel jongeren gaan op die avond zuipen, maar wij hebben honger naar de allerhoogste God”, vertelt organisator Jelmer Visscher. Hij vertelt hoe jongeren aangeraakt en zelfs gedoopt werden.

Jelmer vertelt hoe het idee ontstaan. “Mijn goede vriend Elliot en ik wilden goed het nieuwe jaar in gaan, vooral omdat veel jongeren op die avond zuipen. Toen hebben we het kunnen regelen om een leegstaand winkelpand te gebruiken om samen te komen. Vorig jaar kwamen we met een groep samen in Nijkerk en nu waren we ook weer met zo’n zestig jongeren.

En weet je waar dit gaat eindigen? We gaan een stadion vullen. De ArenA in Amsterdam!”

Jelmer is erg enthousiast over wat God doet op deze avonden. “Er was gisterenavond veel heiligheid. We kwamen samen uit ontzag en liefde voor God. We nemen God vaak niet meer serieus, zei ik in mijn boodschap. We laten ons vullen met het wereldse nieuws en dat maakt veel mensen onrustig. Terwijl God juist wil dat we hiermee naar Hem komen. Dan vecht Hij voor onze zaak, staat in Psalm 43.

We moeten weten dat Papa God de Allergrootste is. Natuurlijk is het soms keilastig, maar alle oplossingen zijn te vinden bij onze Maker. Daarom moet onze belangrijkste prioriteit zijn om in aanbidding te zijn en bij Papa God te zijn. Laat onze ziel altijd bij Hem zijn.”

Gods aanwezigheid
De avond bestond uit een talkshow, aanbidding, en ze gingen ook nog ‘feesten in Gods aanwezigheid.’ Maar een heel bijzonder onderdeel was ook de doopdienst. Een van de mensen die gedoopt werden, was een meisje dat Jelmer op straat ontmoette.

“We liepen in een winkelcentrum, nog maar drie weken terug. Toen spraken we een groepje tieners en daar gebeurde veel. Eerst zei een meisje over mij: ‘Hij heeft echt drugs op’. Een van de dames werd agressief en zei: ‘Als je doorpraat, sla ik je op je bek.’ 

Satanist
Een ander meisje van de groep, die gedoopt werd, werd erg aangeraakt door wat we zeiden over Jezus. Maar haar vriendin was een satanist en trok haar steeds weg. Ze zei tegen ons: ‘Ik ben lesbisch en satanist, flikker op’.

Terwijl we voor het meisje gingen bidden, ging die dame het lied ‘kind van de duivel’ opzetten. Het waren heftige manifestaties. Maar wij zeiden: ‘We zijn hier om jullie alles te vertellen over Jezus.’ Vervolgens kwamen de boa’s en die zeiden: ‘Heren, wat zijn we aan het doen?’ 

“Jezus is niet gekomen voor mooie gebouwen, maar voor de gebrokenen”

Ze zeiden dat het niet verstandig was om in onze stad, in Wezep, over Jezus te vertellen, omdat tieners daar niet van houden. Toen zei mijn vriend: ‘Maar meneer, Jezus is niet gekomen voor de mooie gebouwen, maar voor de gebrokenen.’

Gedoopt
Het meisje bleef contact zoeken met Jelmer en werd steeds sterk aangeraakt door God. In drie weken tijd is haar leven sterk veranderd. “Ze werd uiteindelijk gedoopt, vrijdag in de nacht. Zo vet! Samen met nog een dame.

We hebben ook nog samen avondmaal gehouden. Het was een geweldige avond.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen