Zwerver uit Hoogezand komt vrij van bandages en innerlijke pijn na gebed op straat

Het team van River Church Amsterdam ging gedurende een 10-daags evenement van Mission Amsterdam erop uit om het evangelie van Jezus Christus te verkondigen en de gebrokenen te bereiken.

Tekst: Jesse van Beek


‘De Geest van God de Here rust op mij, omdat de Here mij heeft gezalfd tot brenger van goed nieuws aan mensen die lijden en worden onderdrukt. Hij heeft mij gestuurd om mensen met gebroken harten te troosten, voor gevangenen vrijlating uit te roepen en hen die opgesloten zitten, te bevrijden.’
‭‭Jesaja‬ ‭61:1‬

Groningen
In de provincie Groningen werd een team van mensen getraind in de EC Vredekerk in Hoogezand door Ben Kroeske en David Gaasser. Een van de evangelisten was Jesse Christiaan die een persoonlijke ontmoeting had met een gebroken man die voor het winkelcentrum bier aan het drinken was en mensen aan het confronteren was.

River church hanteert een script waarmee de ‘Soul Winner’ aan de hand van Romeinen 10:9 mensen leidt in een zondaarsgebed.


‘Want als u zegt dat Jezus Christus uw Heer is en als u met heel uw hart gelooft dat God Hem uit de dood heeft opgewekt, zult u gered worden.’

Hoogezand
In het winkelcentrum van Hoogezand was een zwerver bier aan het drinken voor het lokale winkelcentrum.

Verschillende ‘soul-winners’ reikten uit naar hem zonder direct resultaat. Hij confronteerde en was niet helder, zegt Jesse Christiaan.

“Mijn hart is om vanuit Gods Vaderhart mensen te bereiken en te vragen aan de Heilige Geest wat mensen nodig hebben. Het evangelie is om de verlorenen te bereiken, waarbij iemand zijn redding het primaire hoofddoel is.”

“Deze man had duidelijk een gebroken en gesloten hart en had veel littekens vanuit zijn verleden. In dit geval reflecteert hij zijn pijn op anderen. Dit is ook hetgeen hij deed toen hij mij benaderde.”

‘Je weet niet wie ik ben en de geschiedenis die ik had’, zei hij.

“Ik hoef je verleden niet te kennen, maar God is een levende God en hij heeft een toekomst voor je die rooskleurig is. Vergeet het beeld van religie. Het is tijd om naar God de vader te komen. Door Jezus Christus is al je gebrokenheid en je gebondenheid weggenomen.”

“Ik zie dat je beide polsen gewond zijn, ik zal voor je bidden.”

Vervulling
Jesse bad om een ​​vervulling van de Heilige Geest. “De Heilige Geest wees me op pijn overal in zijn lichaam, van zijn nek tot zijn schouders, van zijn nek tot aan zijn knieën. Iemand probeerde hem te vermoorden en deze man had zijn polsen gewikkeld in bandages en zijn polsen waren besneden met een mes. Ik sprak uit dat door Jezus zijn striemen genezing uit over zijn polsen en een bovennatuurlijk herstel in zijn littekens.”

Na gebed kwam er een bovennatuurlijke vrede over hem. De Heilige Geest raakte hem duidelijk aan. Pijn ging weg, hij haalde zelfs zijn verband eraf en hij vertelde me dat het verbeterd was. Ook bad hij het zondaarsgebed met me mee en hij gaf zijn leven aan Jezus Christus. Eerst was het van belang dat Gods Geest hem vrij maakte van verslaving en littekens uit zijn verleden, zegt Jesse.

“Het is tijd dat we niet mee gaan in het beeld van religie, maar om de bewogenheid en de liefde van Jezus Christus aan mensen te tonen. Het is van belang dat we vanuit accuraatheid van Gods Heilige Geest mensen benaderen en gevoelig worden voor wat een persoon nodig heeft. Naast redding is er ook bevrijding, genezing en herstel voor een ieder.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen